Volwassenen en dyslexie

Veel volwassenen met dyslexie kunnen in hun werkomgeving hun talenten onvoldoende laten zien en worden dikwijls belemmerd in het verwoorden van hun gedachten op papier en bij het doorlezen van (grote hoeveelheden) tekst. Zeker als ze in een rumoerige werkomgeving en onder tijdsdruk werken.

In de begeleiding wordt gekeken op welke manier talenten beter benut kunnen worden en hoe lees- en schrijfgerelateerde taken beter of op een andere manier aangepakt kunnen worden. Hierbij wordt ook gekeken of mindmaps of hulpmiddelen als tekst-naar-spraak of spraakherkenning ingezet kunnen worden. De begeleiding wordt doorgaans afgesloten met een warme overdacht naar de werkgever.

Wilt u meer weten over dyslexie bij volwassenen lees het artikel? Of heeft u gewoon een vraag?

Bel dan met 010-4660222 of stuur een e-mail met uw vraag. U mag ook uw naam en telefoonnummer e-mailen, dan bellen wij u terug.

Drs. Marzenka RolakHet Dyslexie Centrum Rotterdam is opgericht in 2008 door drs. Marzenka Rolak. Zij is orthopedagoog-generalist en is gespecialiseerd in leerproblemen in het algemeen en dyslexie in het bijzonder. Voordat ze haar eigen praktijk begon heeft ze... Lees verder...

Klachten
De medewerkers van Dyslexie Centrum Rotterdam zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen (NVO). Dat betekent dat wij werken volgens bepaalde afspraken die de beroepsgroep gemaakt heeft. Deze afspraken gaan over eerlijkheid, openheid en vertrouwen. Voor uitgebreide informatie zie http://www.nvo.nl/beroepscode/de_beroepscode_van_de_nvo.aspx

 

Waar mensen met elkaar werken, kunnen echter ook misverstanden ontstaan. Als u het met bepaalde zaken niet eens bent, of u bent ontevreden, laat het ons dan weten. Een rechtstreeks gesprek met de behandelende orthopedagoog is vaak de snelste weg tot een oplossing. Heeft dit niet het gewenste resultaat, dan kunt u contact opnemen met de NVO.

 

De Raad van Toezicht van het NVO behandelt uw klacht. Kijk op http://www.nvo.nl/beroepscode/reglement_klachtbehandeling.aspx of neem contact op met het secretariaat, elke werkdag bereikbaar op nummer 030 - 232 24 07.