Zorginstelling

U bent directeur of coordinator van een bovenschoolse zorginstelling en u wilt de zorg voor dyslectische leerlingen zo goed mogelijk regelen binnen de scholen waarmee u samenwerkt.

Bij het Dyslexie Centrum Rotterdam kunt u terecht voor:

  • Begeleiding rondom het opzetten, implementeren en evalueren van dyslexiebeleid.
  • Begeleiding bij het verder ontwikkelen van de procedure van signalering en diagnostiek. Gericht op de integratie van de protocollen dyslexie voor het onderwijs en het protocol diagnostiek en behandeling (2006, CVZ).
  • Begeleiding bij het creëren van een doorgaande lijn van zorg voor dyslectische leerlingen bij de overgang van het po naar het vo.
  • Workshops en studiedagen over dyslexie.
  • Ondersteuning bij het vormgeven van dyslexiebegeleiding binnen de zorginstelling.
  • Externe begeleiding van dyslectische leerlingen.

Wilt u meer weten? Of heeft u gewoon een vraag? Bel dan met 010-4660222 of stuur een e-mail met uw vraag.

Drs. Marzenka RolakHet Dyslexie Centrum Rotterdam is opgericht in 2008 door drs. Marzenka Rolak. Zij is orthopedagoog-generalist en is gespecialiseerd in leerproblemen in het algemeen en dyslexie in het bijzonder. Voordat ze haar eigen praktijk begon heeft ze... Lees verder...

Klachten
De medewerkers van Dyslexie Centrum Rotterdam zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen (NVO). Dat betekent dat wij werken volgens bepaalde afspraken die de beroepsgroep gemaakt heeft. Deze afspraken gaan over eerlijkheid, openheid en vertrouwen. Voor uitgebreide informatie zie http://www.nvo.nl/beroepscode/de_beroepscode_van_de_nvo.aspx

 

Waar mensen met elkaar werken, kunnen echter ook misverstanden ontstaan. Als u het met bepaalde zaken niet eens bent, of u bent ontevreden, laat het ons dan weten. Een rechtstreeks gesprek met de behandelende orthopedagoog is vaak de snelste weg tot een oplossing. Heeft dit niet het gewenste resultaat, dan kunt u contact opnemen met de NVO.

 

De Raad van Toezicht van het NVO behandelt uw klacht. Kijk op http://www.nvo.nl/beroepscode/reglement_klachtbehandeling.aspx of neem contact op met het secretariaat, elke werkdag bereikbaar op nummer 030 - 232 24 07.