'Haal dyslexie uit de wandelgangen'

Gepubliceerd op 12-12-2009

Zo'n 3,5 procent van alle leerlingen heeft in meer of mindere mate problemen met lezen en spellen als gevolg van dyslexie. Bij sommige kinderen is dit al in het primair onderwijs geconstateerd. Anderen lopen pas vast op de vreemde talen in de brugklas, of nog later als ze steeds meer teksten zelfstandig moeten verwerken. Hoe help je ze? "Ook docenten wiskunde, aardrijkskunde of Frans kunnen wonderen verrichten als zij leerlingen met dyslexie serieus nemen."

De aanpak start in de klas
Lees het hele artikel (PDF).

Gepubliceerd in het Onderwijsblad nr. 12 2009

Terug naar het overzicht

Drs. Marzenka RolakHet Dyslexie Centrum Rotterdam is opgericht in 2008 door drs. Marzenka Rolak. Zij is orthopedagoog-generalist en is gespecialiseerd in leerproblemen in het algemeen en dyslexie in het bijzonder. Voordat ze haar eigen praktijk begon heeft ze... Lees verder...

Klachten
De medewerkers van Dyslexie Centrum Rotterdam zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen (NVO). Dat betekent dat wij werken volgens bepaalde afspraken die de beroepsgroep gemaakt heeft. Deze afspraken gaan over eerlijkheid, openheid en vertrouwen. Voor uitgebreide informatie zie http://www.nvo.nl/beroepscode/de_beroepscode_van_de_nvo.aspx

 

Waar mensen met elkaar werken, kunnen echter ook misverstanden ontstaan. Als u het met bepaalde zaken niet eens bent, of u bent ontevreden, laat het ons dan weten. Een rechtstreeks gesprek met de behandelende orthopedagoog is vaak de snelste weg tot een oplossing. Heeft dit niet het gewenste resultaat, dan kunt u contact opnemen met de NVO.

 

De Raad van Toezicht van het NVO behandelt uw klacht. Kijk op http://www.nvo.nl/beroepscode/reglement_klachtbehandeling.aspx of neem contact op met het secretariaat, elke werkdag bereikbaar op nummer 030 - 232 24 07.