Onterechte dyslexieverklaringen?

Gepubliceerd op 10-10-2016

Standpunt van de Stichting Dyslexie Nederland en de vereniging Impuls en Woortblind over het gebruik door scholen van een checklist voor de controle van dyslexieverklaringen.

In juli is er door OCenW een brief naar alle scholen gestuurd met een checklist om dyslexieverklaringen te kunnen controleren. Consequentie is dat onderwijsinstellingen voorzieningen afwijzen omdat de verklaring niet zou "voldoen" aan de door OCenW gestelde normen. Dit is een misvatting. OCenW stelt namelijk geen normen en de Stiching Dyslexie Nederland (SDN), de vereniging Impuls en Woordblind en de NVO zijn het dan ook niet eens met de uiteindelijke inhoud van de brief.

Lees hieronder de reactie van de SDN en de vereniging Impuls en Woortblind

Reactie SDN 

Reactie Woortblind

Terug naar het overzicht

Drs. Marzenka RolakHet Dyslexie Centrum Rotterdam is opgericht in 2008 door drs. Marzenka Rolak. Zij is orthopedagoog-generalist en is gespecialiseerd in leerproblemen in het algemeen en dyslexie in het bijzonder. Voordat ze haar eigen praktijk begon heeft ze... Lees verder...

Klachten
De medewerkers van Dyslexie Centrum Rotterdam zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen (NVO). Dat betekent dat wij werken volgens bepaalde afspraken die de beroepsgroep gemaakt heeft. Deze afspraken gaan over eerlijkheid, openheid en vertrouwen. Voor uitgebreide informatie zie http://www.nvo.nl/beroepscode/de_beroepscode_van_de_nvo.aspx

 

Waar mensen met elkaar werken, kunnen echter ook misverstanden ontstaan. Als u het met bepaalde zaken niet eens bent, of u bent ontevreden, laat het ons dan weten. Een rechtstreeks gesprek met de behandelende orthopedagoog is vaak de snelste weg tot een oplossing. Heeft dit niet het gewenste resultaat, dan kunt u contact opnemen met de NVO.

 

De Raad van Toezicht van het NVO behandelt uw klacht. Kijk op http://www.nvo.nl/beroepscode/reglement_klachtbehandeling.aspx of neem contact op met het secretariaat, elke werkdag bereikbaar op nummer 030 - 232 24 07.