Workshops

Cursus Studeren met dyslexie

Wil je weten hoe je leuker en efficienter kan studeren met dyslexie? Kom dan naar onze driedaagse training. Inschrijven en meer informatie onder Agenda.

Cursus met dyslexie naar de brugklas

Zit je in groep 8 of de brugklas en wil je weten hoe je het beste kan leren met je dyslexie? Kom dan naar onze driedaagse training  Agenda.

Drie daagse training hulpmiddelen dyslexie

Vind jij het ook zo lastig om woordjes voor Engels goed in je hoofd te krijgen? Zou je sneller met je huiswerk klaar zijn als het werd voorgelezen?

--- én wil je weten hoe het leren makkelijker kan? Kom dan naar onze driedaagse training speciaal voor jou! Inschrijven en meer informatie onder Agenda.

Trainingen en voorlichting voor scholen

Ook scholen, samenwerkingsverbanden e.a. kunnen ons inhuren voor het verzorgen van verschillende workshops, voorlichtingsavonden of studiemiddagen rondom het thema dyslexie.

We kunnen o.a. workshops verzorgen over:

  • Dyslexie (definitie, oorzaken, gevolgen, begeleiding)
  • Dyslexie en meertaligheid
  • Protocollen leesproblemen en dyslexie PO
  • Protocol dyslexie VO
  • Pedagogisch didactische maatregelen in de klas (PO en VO)
  • Effectief begrijpend leesonderwijs (VO)
  • Overgang van het PO naar het VO
  • Hulpmiddelen dyslexie (PO en VO)
  • Beoordelingsbeleid (VO)
  • Dyslexie en het leren van de moderne vreemde talen (VO)
Drs. Marzenka RolakHet Dyslexie Centrum Rotterdam is opgericht in 2008 door drs. Marzenka Rolak. Zij is orthopedagoog-generalist en is gespecialiseerd in leerproblemen in het algemeen en dyslexie in het bijzonder. Voordat ze haar eigen praktijk begon heeft ze... Lees verder...

Klachten
De medewerkers van Dyslexie Centrum Rotterdam zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen (NVO). Dat betekent dat wij werken volgens bepaalde afspraken die de beroepsgroep gemaakt heeft. Deze afspraken gaan over eerlijkheid, openheid en vertrouwen. Voor uitgebreide informatie zie http://www.nvo.nl/beroepscode/de_beroepscode_van_de_nvo.aspx

 

Waar mensen met elkaar werken, kunnen echter ook misverstanden ontstaan. Als u het met bepaalde zaken niet eens bent, of u bent ontevreden, laat het ons dan weten. Een rechtstreeks gesprek met de behandelende orthopedagoog is vaak de snelste weg tot een oplossing. Heeft dit niet het gewenste resultaat, dan kunt u contact opnemen met de NVO.

 

De Raad van Toezicht van het NVO behandelt uw klacht. Kijk op http://www.nvo.nl/beroepscode/reglement_klachtbehandeling.aspx of neem contact op met het secretariaat, elke werkdag bereikbaar op nummer 030 - 232 24 07.